O kompaniji GearBest

GearBest je kompanija za specijalizovana za elektorniku, i sitne elektronske uređaje i  aparate. Sedište kompanije je u Šenženu, Kina i ima više od dve hiljade zaposlenih. Budući da se nalazi u središtu najvećeg svetskog proizvodnog regiona, GearBest nudi po izuzetno povoljnim cenama inovativne proizvode često i pre nego što se oni pojave na tržištu.

[wpsm_button color=”orange” size=”big” link=”http://gearbest.com?lkid=10966707″ icon=”none” class=”” target=”_blank” rel=”nofollow”]Shop now at GearBest[/wpsm_button]

Vodič za kupovinu: Kontrolna lista

Da li je GearBest pouzdan i od poverenja?

Sledi nekoliko predloga:

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Koristite samo PayPal metodu plaćanja: PayPal zaštita je produžena na period od  180 dana u Srbiji  kako bi se pružio veći nivo sigurnosti u međunarodnim U bilo kom trenutku, na raspolaganju vam je platforma treće strane koja obezbeđuje zaštitu vaše kupljene robe.
 • Tokom prve kupovine proverite metode plaćanja: Proverite vašu kreditnu karticu na PayPal-u kako bi vam kupljeni uređaji bili brže (Ukoliko adresa na kreditnoj kartici ne odgovara adresi primaoca, GearBest može da zatraži proveru u cilju sprečavanja prevare)
 • Dajte prednost brzoj isporuci u odnosu na standardnu (ukoliko je to moguće): uprkos tome što GearBest bira samo sigurne metode isporuke, uvek može da postoji brži i pouzdaniji način tokom otpremanja robe.
 • Kupiti osiguranje u slučaju da porudžbina prelazi iznos od 3300 Din.: Osiguranje u okviru GearBest kompanije je izuzetno povoljno i samo će obezbediti dodatni nivo sigurnosti. Ukoliko se nažalost vaša porudžbina izgubi od strane kompanije za isporuku, novčani iznos će vam uz osigurnje potpuno biti nadoknađen.

[/wpsm_list]

Carina

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Evropsko skladište: Smešteno je u Velikoj Britaniji i u njemu nijedan proizvod nije podložan Obavlja se isključivo ekspres isporuka sa rokom dostave od 3 do 7 dana. Svi proizvodi su u zalihama i šalju se u roku od 48 sati.
 • Standardni nivo isporuke: Ovo je standardni način isporuke. Vreme dostave kreće se od 10 do 30 dana. Postoji mogućnost da se roba carini ukoliko paket prelazi vrednost od 3300Din. Za Srbiju GearBest odabira najbolji mogući način isporuke među kojima su sledeće kompanije: Netherland Post, Hungary Post ili Belgium Mail i druge.
 • Ubrzano slanje: DHL Express sa rokom isporuke od 4 do 7 dana. Svi paketi u iznosu koji prevazilazi 3300Din. podležu carini i mogu se pojaviti troškovi Nažalost, ovaj metod je dosta skup, ali nudi najbolju sigurnost i brzinu.
 • PDV i carinske obaveze: Porudžbine iz Kine koje prevazilaze iznos od 3300Din. mogu biti podložne plaćanju PDV-a na iznos porudžbine kao “uvozne takse” za Srbiju.

[/wpsm_list]

Evropsko skladište

Evropsko skladište nalazi se u  Mančesteru, Velika Britanija. Svi paketi koji će se iz ovog skladišta slati za Srbiju šalju se putem DHL Express-a! Svi proizvodi su u zalihama uz obradu od maksimum 1 do 2 dana, da bi se zatim izvršila dostava u roku od 3 do 7 dana. Bez carine: svi proizvodi se već nalaze u Velikoj Britaniji i nisu predmet carinjenja. U slučaju skupljih porudžbina sa brzom dostavom, za kupce iz Srbije preporučujemo korišćenje evropskog skladišta.

Uslovi osiguranja

Tokom slanja robe postoji mogućnost da se doda osiguranje. Predlažemo da se ono doda u slučaju da narudžbina prelazi 3300Din. U slučaju da se roba tokom prevoza izgubi, osiguranje će pokriti troškove refundacije. Narudžbine koje prevazilaze 3300Din. moguće je da neće imati pravo na potpunu nadoknadu troškova (obično je to 50%) u slučaju da se izgube tokom transporta.

Garancija

Svi proizvodi poseduju  garanciju od 1 godine osim ako nije drugačije navedeno na samom proizvodu. Osim toga, postoji i vremenski rok od 45 dana da se roba vrati ukoliko niste zadovoljni kupljenim proizvodom.

Vreme obrade

Od dolaska robe u evrospko skladište vreme obrade iznosi 1 do 2 radna dana. Proizvodi se nalaze u zalihama i momentalno su dostupni.

Iz skladišta u Kini i Hong Kongu vreme isporuke nalazi se na samoj strani proizvoda.  Tokom vrhunca sezone (tokom kineskih praznika) može doći do odlaganja zbog visoke potražnje. Možete kontaktirati support.gearbest.com u bilo koje vreme kako biste postavili pitanja: korisnički servis će vam dati preciznije informacije. Uvek mozete zatražiti povraćaj novca ukoliko vam isporuka još nije dostavljena.

Vraćanje robe

Robu možete vratiti kompaniji GearBest u Kinu, ukoliko nije istekao period garancije i vremenski okvir za vraćanje robe. Međutim, GearBest neće snositi troškove vraćanja robe nazad. Kako bi se pokrenuo ovaj postupak, morate otvoriti obrazac na sajtu: support.gearbest.com gde ćete dobiti sva dokumenta potrebna da pošaljete zajedno sa proizvodom na povratnu adresu. Kada se vaša roba vrati u kompaniju Gearbest u roku od 10 do 15 dana, zavisno od slučaja, biće vam ponovo poslata roba ili će vam biti isplaćena nadoknada.

Podrška

Zvanična podrška GearBest dostupna je na adresi support.gearbest.com. Bilo kakva zvanična promena u vasoj porudžbini mora biti izvršena preko ove adrese. Ukoliko popunjavate obrazac na srpskom jeziku, podrška će vas razumeti, ali će biti potrebno nešto više vremena da se odgovori na vaš zahtev. U tom slučaju, molimo vas da budete precizni i jednostavni u navođenju problema koji treba rešiti. Ukoliko su proizvodi sa greškom, podrška će vam tražiti i slike ili video zapise za dokazivanje štete. Kako biste ubrzali ceo proces, preroručujemo vam da unapred obavite pripreme.

PayPal sporovi

Ukoliko se pokrene PayPal spor za robu koja još nije dostavljena, GearBest će nadoknaditi troškove porudžbine.

Ukoliko se pokrene slučaj kod PayPal-a za dostavljenu robu, GearBest će nadoknaditi troškove po povratku robe u GearBest.

Predlažemo vam da pokrenete PayPal spor samo u slučaju povraćaja troškova. U suprotnom možete odlagati proces isporuke dok se obrazac ne zatvori i reši. Ovim se povećava zaštita svake vaše porudžbine.

Odgovori na česta pitanja

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Dobićete i adapter za sistem napona EU  uz svu elektronsku opremu koja se dostavlja Srbiji.
 • Praćenje Ekspres isporuke je dostupno na:  DHL.com
 • Standardno slanje možete pratiti na: 17track.net
 • Imate li još pitanja? Ne ustručavajte se da nas kontaktirate na adresu: [email protected] ili da koristite Forum ili obrazac Kontaktiraj me

[/wpsm_list]