Srbija

O kompaniji GearBest

GearBest je kompanija za specijalizovana za elektorniku, i sitne elektronske uređaje i  aparate. Sedište kompanije je u Šenženu, Kina i ima više od dve hiljade zaposlenih. Budući da se nalazi u središtu najvećeg svetskog proizvodnog regiona, GearBest nudi po izuzetno povoljnim cenama inovativne proizvode često i pre nego što se oni pojave na tržištu.

Shop now at GearBest

Vodič za kupovinu: Kontrolna lista

Da li je GearBest pouzdan i od poverenja?

Sledi nekoliko predloga:

Carina

Evropsko skladište

Evropsko skladište nalazi se u  Mančesteru, Velika Britanija. Svi paketi koji će se iz ovog skladišta slati za Srbiju šalju se putem DHL Express-a! Svi proizvodi su u zalihama uz obradu od maksimum 1 do 2 dana, da bi se zatim izvršila dostava u roku od 3 do 7 dana. Bez carine: svi proizvodi se već nalaze u Velikoj Britaniji i nisu predmet carinjenja. U slučaju skupljih porudžbina sa brzom dostavom, za kupce iz Srbije preporučujemo korišćenje evropskog skladišta.

Uslovi osiguranja

Tokom slanja robe postoji mogućnost da se doda osiguranje. Predlažemo da se ono doda u slučaju da narudžbina prelazi 3300Din. U slučaju da se roba tokom prevoza izgubi, osiguranje će pokriti troškove refundacije. Narudžbine koje prevazilaze 3300Din. moguće je da neće imati pravo na potpunu nadoknadu troškova (obično je to 50%) u slučaju da se izgube tokom transporta.

Garancija

Svi proizvodi poseduju  garanciju od 1 godine osim ako nije drugačije navedeno na samom proizvodu. Osim toga, postoji i vremenski rok od 45 dana da se roba vrati ukoliko niste zadovoljni kupljenim proizvodom.

Vreme obrade

Od dolaska robe u evrospko skladište vreme obrade iznosi 1 do 2 radna dana. Proizvodi se nalaze u zalihama i momentalno su dostupni.

Iz skladišta u Kini i Hong Kongu vreme isporuke nalazi se na samoj strani proizvoda.  Tokom vrhunca sezone (tokom kineskih praznika) može doći do odlaganja zbog visoke potražnje. Možete kontaktirati support.gearbest.com u bilo koje vreme kako biste postavili pitanja: korisnički servis će vam dati preciznije informacije. Uvek mozete zatražiti povraćaj novca ukoliko vam isporuka još nije dostavljena.

Vraćanje robe

Robu možete vratiti kompaniji GearBest u Kinu, ukoliko nije istekao period garancije i vremenski okvir za vraćanje robe. Međutim, GearBest neće snositi troškove vraćanja robe nazad. Kako bi se pokrenuo ovaj postupak, morate otvoriti obrazac na sajtu: support.gearbest.com gde ćete dobiti sva dokumenta potrebna da pošaljete zajedno sa proizvodom na povratnu adresu. Kada se vaša roba vrati u kompaniju Gearbest u roku od 10 do 15 dana, zavisno od slučaja, biće vam ponovo poslata roba ili će vam biti isplaćena nadoknada.

Podrška

Zvanična podrška GearBest dostupna je na adresi support.gearbest.com. Bilo kakva zvanična promena u vasoj porudžbini mora biti izvršena preko ove adrese. Ukoliko popunjavate obrazac na srpskom jeziku, podrška će vas razumeti, ali će biti potrebno nešto više vremena da se odgovori na vaš zahtev. U tom slučaju, molimo vas da budete precizni i jednostavni u navođenju problema koji treba rešiti. Ukoliko su proizvodi sa greškom, podrška će vam tražiti i slike ili video zapise za dokazivanje štete. Kako biste ubrzali ceo proces, preroručujemo vam da unapred obavite pripreme.

PayPal sporovi

Ukoliko se pokrene PayPal spor za robu koja još nije dostavljena, GearBest će nadoknaditi troškove porudžbine.

Ukoliko se pokrene slučaj kod PayPal-a za dostavljenu robu, GearBest će nadoknaditi troškove po povratku robe u GearBest.

Predlažemo vam da pokrenete PayPal spor samo u slučaju povraćaja troškova. U suprotnom možete odlagati proces isporuke dok se obrazac ne zatvori i reši. Ovim se povećava zaštita svake vaše porudžbine.

Odgovori na česta pitanja