O GearBest-u

GearBest je e-commerce kompanija specijalizirana na području elektronike, naprava i odjeće. Sjedište kompanije je u Shenzhen-u, Kini i broji više od 2.000 zaposlenika. Samim time što je kompanija locirana u samom srcu najvećeg produkcijskog okruga omogućava nuđenje inovativnih produkata na ekstremno kompteticijskim cijenama koji se u većini slučajeva još ne nalaze na tržištu.

[wpsm_button color=”orange” size=”big” link=”http://gearbest.com?lkid=10966707″ icon=”none” class=”” target=”_blank” rel=”nofollow”]Shop now at GearBest[/wpsm_button]

Kupovni vodić: Popis

Je li GearBest pouzdan i povjerljiv?

Evo nekoliko sugestija:

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Koristite isključivo PayPal kao kupovnu metodu: Zaštita PayPal-a je produžena na 180 dana u Hrvatskoj kako bi se osigurala viša razina zaštite u internacionalnim transakcijama. Imate na korištenje platformu kao treće partije koja u bilo koje vrijeme poboljšava zaštitu Vaše kupovne košarice.
 • Provjerite Vašu kupovnu metodu već kod prve kupnje: provjerite Vašu karticu na PayPal-u kako bi Vam se naprave prije otpremile. (Ukoliko adresa kreditne kartice ne odgovara adresi primatelja, GearBest može tražiti provjeru prevare)
 • Preferirajte žurnu dostavu zbog fiksne cijene dostave (ukoliko je moguće): iako GearBest koristi samo sigurnosne metode dostave, moguće su i brže i pouzdanije metode dosstave prilikom provjere.
 • Osigurajte se ukoliko nardudžba prekorači vrijednost od 165,00 kn: Osiguranje u GearBest-u je iznimno jeftino i pružit će dodatnu razinu sigurnosti. U nesretnom slučaju gubljenja pošiljke dostavne kompanije, dobit ćete cjelokupnu naknadu sa osiguranjem.

Običaji

 • Dostava fiksnom cijenom: Ovo je uobičajena besplatna metoda dostave. Postoji mogućnost plaćanja prema običaju ukoliko je vrijednost pošiljke veća od 165,00 kn. Preporučujemo korištenje ove metode dostave ukoliko je znatno jeftinija od drugih opcija dostava. Koristite Belgijsku zračnu poštu ili isključivo Nizozemsku poštu ukoliko je moguće.
 • Ubrzana dostava: DHL žurno sa 4-7 dana dostave. Svi paketi sa većom vrijednošću od 165,00 kn su mogući za narudžbu i moguće su kurirske naknade.
 • PDV i carine: Za narudžbe iz Kine iznad vrijednosti od 165,00 kn postoji vjerojatnost dodatnog oporezivog dijela od 165,00 kn kao „uvozni PDV“ za Hrvatsku.

[/wpsm_list]

Uvjeti osiguranja

Postoji opcija dodavanja osiguranja kod provjere. Preporučujemo da dodate osiguranje za narudžbe iznad vrijednosti od 165,00 kn. Osigurane nardužbe dobivaju naknadu u cjelokupnom iznosu ukoliko se paket kod transporta izgubi. Narudžbe vrijednosti veće od 165,00 kn koje se izgube ne dobivaju cjelokupnu naknadu u slučaju gubitka (obično 50%).

Garancija

Svi produkti imaju garanciju do jedne godine ukoliko na produktnoj stranici nije specificirano drugačjie. Dodatno, imate 45 dana za vraćanje artikla ukoliko niste zadovoljni Vašom kupnjom.

Vrijeme Procesiranja

U skladištima iz Kine i Hong Kong-a dostava je specificirana na stranicama produkata. Za vrijeme najprometnije sezone (Kineski blagdani) moguća su kašnjenja zbog velikog obujma prometa. Za bilo kakva pitanja možete kontaktirati support.gearbest.com u bilo koje doba: korisnička podrška će Vam  pružiti točnije informacije. Uvijek možete zatražiti da Vam se narudžba poništi i pošalje naknada ukoliko Vam pošiljka još nije stigla.

Povrat

Vaš produkt možete vratiti GearBest-u u Kinu unutar okvira garancije i vremena povrata. Međutim, GearBest nije u mogućnosti vratiti naknadu dostave. Kako biste pokrenuli ovaj proces, trebate otvoriti karticu u support.gearbest.com i dobit ćete potrebnu dokumentaciju koju trebate poslati zajedno sa produktima na povratnu adresu. Kada se Vaša narudžba vrati u GearBest, dostavit će Vam se povratno ili poslati povrat sredstava unutar 10 – 15 dana.

Podrška

Službena korisnička podrška Vam je dostupna na support.gearbest.com. Bilo kakva formalna promjena u Vašoj narudžbi mora biti provedena kroz ovaj kanal. Ukoliko napišete karticu na hrvatskom jeziku, korisnička podrška će Vas razumijeti, no, bit će potrebno nešto više vremena kako bi se odgovorilo na Vaš upit. Ukoliko ste dobili neispravnu pošiljku, korisnička podrška će od Vas tražiti slike ili video kao dokaz o oštećenom paketu. Kako biste ubrzali cjelokupni proces, predlažemo da si spomenuto unaprijed pripremite.

Sporovi oko PayPal-a

Ukoliko pokrenete nesporazum o PayPal-u za pošiljku koja još nije stigla, GearBest će poslati naknadu sredstava za narudžbu.

Ukoliko otvorite PayPal slučaj za dostavljeni artikl, GearBest će poslati nakknadu sredstava kada artikl stigne do GearBest-a.

Sugeriramo otvaranje PayPal slučaja samo sa nakanom vraćanja sredstava. U protivnom, dostava će se odgoditi sve dok se Vaš upit ne riješi i zatvori. Ovo pridodaje dodatnu sigurnost za svaku od Vaših narudžbi.

Često postavljana pitanja (FAQ)

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Dobit ćete EU adapter za napajanje za svaku narudžbu sa elektroničkom opremom dostavljenu prema Hrvatskoj
 • Praćenje Žurnih pošiljaka dostupno je na dhl.com
 • Praćenje Nizozemske Pošte / Dostave Fiksnom cijenom dostupno je na 17track.net
 • Bilo kakva druga pitanja? Ne ustručavajte nam se obratiti na [email protected] ili putem obrasca na našem forumu

[/wpsm_list]