Rreth GearBest

GearBest është një kompani eCommerce e specializuar në elektronikë, vegla dhe veshje. Kompania e ka selinë Shenzhen, Kinë dhe numëron më shumë se 2,000 punëtorë. E vendosur në zemër të distriktit më të madh prodhues, GearBest ofron produktet më të reja, të cilat shpesh nuk janë akoma në treg, me çmime jashtëzakonisht konkurruese.

[wpsm_button color=”orange” size=”big” link=”http://gearbest.com?lkid=10966707″ icon=”none” class=”” target=”_blank” rel=”nofollow”]Shop now at GearBest[/wpsm_button]

Udhëzuesi I Blerjes: Lista e Plotë

A është GearBest i sigurt dhe i besueshëm?

Ja disa sugjerime:

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Përdorni vetëm PayPal si metodë pagese: Mbrojtja e PayPal është shtrirë në 180 ditë në Shqipëri për të dhënë nivelin më të lartë të sigurisë në transaksionet ndërkombëtare. Ju keni në çdo kohë, një platformë të palës së tretë, që rrit mbrojtjen e shportës tuaj.
 • Janë metodat tuaja të pagesës të verifikuara në blerjen e parë: verifikoni kartën tuaj të kreditit në PayPal në mënyrë që porositë tuaja të dërgohen më shpejtë. (Nëse adresa e kartës së kreditit nuk përputhet me adresën e marrësit, GearBest mund të kërkojë një kontroll anti-mashtrim).
 • Preferoni transportin ekspres në vend të transportit me tarifë fikse (nëse është në dispozicion): pavarësisht se GearBest zgjedh vetëm metoda të sigurta transporti, mund të ketë metoda transporti më të shpejta dhe më të besueshme gjatë arkëtimit.
 • Paguani sigurim nëse porosia e kalon vlerën 5.000Lek:  Sigurimi në GearBest është jashtëzakonisht i lirë dhe do të shtojë një element tjetër të sigurisë. Në rastin e pafat, nëse porosia juaj humbet nga kompania e transportit, do të merrni një kompensim të plotë nga sigurimi.

[/wpsm_list]

Dogana

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Transporti me tarifë të rrafshët: Kjo është metoda e parazgjedhur e transportit falas. Koha e transportit varion prej 10- 30 ditë. Ekziston mundësia e taksës doganore nëse vlera e porosisë e tejkalon 10.000 Lek (~80USD). Për Shqipërinë, iu sugjerojmë të përdorni Netherland Post në vend të opsionit automatik.
 • Transporti I Përshpejtuar: DHL Express me kohë transporti 4-7 ditë. Të gjitha porositë mbi 10.000 Lek (~80USD) janë subjekt i taksës doganore dhe mund të aplikohen tarifat e zhdoganimit. Për fat të keq, kjo metodë është mjaft e shtrenjtë, por ofron mbrojtjen dhe shpërndarjen më të mirë.
 • TVSH & taksat doganore: Porositë nga Kina, që e tejkalojnë vlerën  10.000Lek (~80USD) mund të duhet të paguajnë TVSH-në si “taksë importi” në Shqipëri

[/wpsm_list]

Kushtet e Sigurimit

Gjatë arkëtimit ekziston mundësia për të shtuar sigurimin. Sugjerojmë të shtohet sigurimi për porositë mbi 5.000Lek. Porositë e siguruara përfitojnë kompensim të plotë nëse porosia humbet gjatë transitit. Porositë mbi 5.000Lek të pasiguruara mund të mos marrin kompensim të plotë (zakonisht 50%) në rast se porosia humbet gjatë transitit.

Garancia

Të gjitha produktet janë subjekt i garancisë 1-vjeçare nëse nuk specifikohet ndryshe në faqen e produktit. Përveç kësaj, ju keni një afat prej 45 ditësh për ta kthyer artikullin nëse nuk jeni të kënaqur me blerjen tuaj.

Koha e Procedimit

Nga depot evropiane është 1-2 ditë pune. Produktet janë në magazinë me disponueshmëri të menjëhershme.

Nga depot e Kinës dhe Hong Kongut koha e procedimit është e specifikuar në faqen e produktit. Gjatë sezonit të pikut (pushimet kineze) mund të ketë vonesa për shkak të vëllimeve të larta. Ju mund të kontaktoni në çdo kohë support.gearbest.com për pyetje: shërbimi i klientit do t’ju japë informacione më të sakta. Gjithmonë mund të kërkoni që porosia juaj të kompensohet nëse nuk është dërguar ende.

Ndihma

Mbështetja zyrtare e GearBest është në dispozicion në support.gearbest.com. Çdo ndryshim zyrtar në porosinë tuaj duhet të merret përmes këtij kanali. Nëse ju shkruani një biletë në shqip ekipi mbështetës do t’ju kuptojë, por do t’i marrë pak më shumë kohë për t’iu përgjigjur. Në këtë rast, shkruani thjeshtë dhe saktë, gjithmonë duke deklaruar problemin që doni të zgjidhni. Për produktet me defekte, ekipi mbështetës do t’iu kërkojë foto ose video si provë dëshmie. Për të përshpejtuar të gjithë procesin ju sugjerojmë t’i përgatitni ato paraprakisht.

Kontestet e PayPal-it

Nëse ju hapni një kontest PayPal-i për një artikull që nuk është dorëzuar ende, GearBest do të kompensojë porosinë.

Nëse ju hapni një kontest PayPal-i për një artikull të dërguar, GearBest do të kompensojë  vetëm pasi artikulli të rikthehet në GearBest.

Sugjerojmë të hapni kontest PayPal vetëm nëse qëllimi i veprimit është kompensimi. Përndryshe, ju mund të vononi procesin e transportit derisa ankesa të jetë zgjidhur dhe mbyllur. Kjo siguron mbrojtje shpesë për secilën prej porosive tuaja.

FAQ

[wpsm_list type=”bullet” hover=”0″ darklink=”1″ gap=”small”]

 • Do të merrni përshtatës evropian të rrymës për çdo pajisje elektronike që dërgohet në Shqipëri.
 • Në DHL.com  keni në dispozicion gjurmimin ekspres.
 • Tarifa e rrafshët e transportit mund të ndiqet në 17track.net
 • A keni pyetje tjetër? Mos hezitoni dhe na kontaktoni në [email protected] ose përdorni formularin tonë Forum/Contact.

[/wpsm_list]